مسئول فنی : دکتر فاطمه سرمدی
متخصص آسیب شناسی تشخیصی و بالینی

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهراد

انجام کلیه آزمایش های تخصصی و فوق تخصصی

" وقتی می توان بهترین بود، خوب بودن کافی نیست "

اراک، خ شهید بهشتی، چهار راه هلال احمر، ساختمان غدیر

هفته دوم بارداری

بدن شما در هفته دوم بارداری

در هفته دوم بارداری هرچه به آزاد شدن تخمک از تخمدان نزدیک میشوید، ممکن است تغییراتی را در بدنتان متوجه شوید. تغییرات مخفی و غیر مخفی که در قسمت علائم طبیعی آورده شده است نشان دهنده تخمک گذاری هستند. با دانستن این تغییرات میتوانید روز تخمک گذاری را حدس بزنید.

در هفته دوم بارداری، علائم به سرعت ظاهر نمی شوند. در واقع تا زمانی که هورمون های بارداری در سیستم شما به اندازه کافی نباشد در آزمایش حاملگی خانگی، تشخیص داده نمی شود. این اتفاق در هفته 4 رخ میدهد، که پریودی شما نیز قطع شده است. در این زمان، سطح هورمون بارداری به اندازه کافی بالا است و باعث بروز علائم حاملگی می شود

وضعیت جنین  در هفته دوم بارداری

مراحل کامل لقاح در این هفته توضیح داده میشود. حدود سیصد اسپرم وارد لوله های رحم می شود اما فقط یکی با تخمک لقاح انجام می دهد. پس از نفوذ اسپرم، تخمک سطح خود را به گونه ای ایجاد می کند که نسبت به وروز سایر اسپرم ها غیر قابل نفوذ باشد. هر تخمک و اسپرم حاوی بیست و سه کروموزوم هستند. تخمک، کروموزوم های ایکس و اسپرم، کروموزوم های ایکس یا وای را حمل می کنند. این کروموزوم ها ترکیب می شوند تا تخم بارور را تشکیل دهند و لقاح کامل شود.

سلول تخمک پس از بیست و چهار ساعت پس از لقاح  بنفش می شود. لایه ای زرد رنگ و ضخیم نیز دور آن تشکیل می شود که غیر قابل نفوذ است.

مراحل تخمک پس از لقاح:

نطفه تشکیل شده به غدد هیپوفیز در مغز پیغام می فرستد که پریودی را قطع کند. در این حالت هورمون گنادوتروپین تشکیل می شود که باعث متوقف شدن پریودی می شود. این هورمون به حفظ مقدار پروژسترون مورد نیاز برای بارداری کمک می کند. این پروژسترون به نطفه کمک می کند در رحم نجات یابد و باعث رشد جنینی سالم شود.

در هفته چهارم تا پنجم نطفه تمام هورمون های لازم برای حفظ زندگی جنین را ترشح می کند. در این حالت نطفه مانند انسانی مستقل عمل می کند.

1- تقسیم سلول ها (روز اول تا سوم):

تخمک بارور سی ساعت نیاز دارد تا اولین تقسیم سلولی را انجام دهد. تخمک بارور یک دهم میلیمتر قطر دارد و به شانزده سلول تقسیم می شود. این شانزده سلول به رحم حرکت کرده و در روز سه وارد رحم می شوند. در این حالت سلول ها به پوشش رحم متصل می شوند و کاشت انجام می شود.

2- روز چهارم:

در این مرحله، مایع در داخل سلول ها تشکیل می شود و لایه بیرونی ضخیمی ایجاد می شود. در این حالت لایه داخلی نطفه و لایه خارجی جفت می باشد. کل سلول ها  شامل پنجاه و هشت سلول می باشد که بلاستوسیست نامیده می شود.

3- روز پنجم:

بلاستوسیست روزهای زیادی در رحم حضور دارد بدون این که عمل کاشت انجام شود. سطح خارجی سلول ها که غیر قابل نفوذ است حالا ناپدید می شود و بلاستوسیست برای کاشت وارد عمل می شود.

توصیه ها  در هفته دوم بارداری

در هفته دوم بارداری بسته لوازم تخمینِ زمانِ تخمک‌گذاری، می تواند خرید مناسبی باشد. به کمک این کیت تخمک گذاری می توانید مقدار هورمون (LH) خود را اندازه گیری نمایید و زمانی که میزان آن بالا برود، متوجه می شوید که زمان آزاد شدن تخمک چه روزی خواهد بود.

علائم طبیعی درهفته دوم بارداری
نشانه های تخمک گذاری در هفته دوم بارداری :
افزایش ترشحات واژینال
درد مختصر یک طرفه تخمدان
تغییر در قوام ترشحات واژنی
تغییرات گردن رحم به صورت نرم شدن گردن رحم
نوسانات دمایی: افزایش ناگهانی دمای بدن
هشدارها  در هفته دوم بارداری
1. درد یک طرفه در هفته دوم بارداری :

درد یک طرفه شکم که مداوم است ممکن است علامتی از کیست تخمدانی باشد. بعضی از کیست های تخمدانی عملکردی بوده و و مشکل آفرین نیستند ولی دانستن این مطلب با وجود اینکه باعث کاهش درد نمیشود، خیالتان را راحت میکند.

2. خونریزی یا لکه بینی در هفته دوم بارداری :

خونریزی یا لکه بینی در این مرحله قاعدگی میتواند طبیعی باشد، چنانچه خونریزی یا لکه بینی تان مداوم و طول کشیده باشد ، درمورد مشکلات بالقوه تان با پزشکتان صحبت کنید

اشتراک گذاری پست :

نمایش پست های بیشتر :