مسئول فنی : دکتر فاطمه سرمدی
متخصص آسیب شناسی تشخیصی و بالینی

آزمایشگاه پاتوبیولوژی مهراد

انجام کلیه آزمایش های تخصصی و فوق تخصصی

" وقتی می توان بهترین بود، خوب بودن کافی نیست "

اراک، خ شهید بهشتی، چهار راه هلال احمر، ساختمان غدیر

نوزاد یک ماهه

هفته اول

بینایی نوزاد هنوز کامل نیست و اجسام را تیره می بیند. همچنین نوزاد اجسام را از فاصله 8 تا 15 اینچ تشخیص می دهد. بنابراین فقط زمانی که خیلی به او نزدیک هستید، صورت شما را می بیند. اگر نوزاد به چشم های شما نگاه نمی کند نگران نشوید. در ابتدا نوزاد بیشتر دوست دارد به ابروها، موها و سایر قسمت های صورت نگاه کند. پس از یک ماه شناسایی شما، نوزاد یک ماهه ارتباط چشمی با شما برقرار می کند. مطالعات نشان می دهد نوزاد تازه متولد شده نگاه کردن به صورت را به هر چیز دیگری ترجیح می دهد. با چگونگی معاینه بینایی نوزادآشنا شوید.

زردی نوزاد یک ماهه

زردی باعث زرد شدن پوست صورت و سفیدی چشم ها می شود. اگر انگشت را بر روی بینی یا سینه نوزادی که زردی دارد فشار دهید، اثری زرد رنگ می بینید. اگر نوزاد پوستی تیره دارد زردی در سفیدی چشم ها و لثه مشاهده می شود.

زردی در روزهای دوم و سوم نمایان می شود. برخی از زردی ها بعد از دو هفته خودبخود از بین می روند.

هفته دوم

رحم محیطی گرم و دنج برای جنین بود بنابراین زمان می برد که نوزاد به محیط بیرون، صداها، نور و زندگی خارج از رحم سازگار شود. تنها راه ارتباطی نوزاد با شما گریه است اما می توانید با صدا و لمس کردن با او ارتباط برقرار کنید. نوزاد یک ماهه در حال حاضر صدای شما را می شناسد و تشخیص می دهد.نوزاد دوست دارد بغلش کنید، ببوسیدش و حملش کنید. ممکن است با شنیدن صدای شما یا دیدن صورت شما صدایی مشابه “آه” در آورد و در بین افراد دیگر سعی می کند صورت شما را تشخیص دهد.

هفته سوم

نوزاد یک ماهه دوست دارد مک بزند بنابراین او را منع نکنید. در واقع در حال حاضر پستانک به درد نوزاد می خورد. هنگامی که انگشت شما در دسترس نیست، نوزاد انگشت خود را می مکد. مطالعات نشان می دهد استفاده از پستانک در هنگام خواب، احتمال سندروم مرگ ناگهانی را کاهش می دهد. هنگامی که نوزاد می خوابد و پستانک از دهانش می افتد نیازی نیست دوباره در دهانش قرار گیرد.

هفته چهارم

نوزاد از نگاه کردن به صورت شما و شکلک در آوردن لذت می برد. زبانتان را در بیاورید او نیز این کار را تکرار می کند. به زودی نوزاد صداهایی در می آورد. سعی کنید با نوزاد مثل خودش حرف بزنید این کار باعث می شود با او ارتباط برقرار کنید و ساختار زبان را به او بیاموزید.

اگر می خواهید کارهایتان را انجام دهید، نوزاد را با استفاده از کریر روی سینه خود قرار دهید. این کار باعث خوشحالی نوزاد می شود. نوزاد دوست دارد نزدیک شما باشد.

اشتراک گذاری پست :

نمایش پست های بیشتر :