دلایل وجود خون در مدفوع:
1. مصرف بیش از اندازه شیر مادر: شیر مادر بیش از حد میتواند دستگاه گوارش نوزاد را ملتهب کند و خونریزی ایجاد کند. عدم تحمل لاکتوز عامل اصلی بروز این مشکل در نوزاد است.
2. عفونت: عفونتهای مختلفی میتوانند باعث بروز خون در مدفوع نوزاد شوند. بچهها مستعد ابتلا به عفونتهای مختلف هستند. برخی از باکتریها خون در مدفوع ایجاد میکنند. اسهال خونی همیشه باعث نگرانیهای زیادی میشود و نیاز است که پزشک، نوع عفونت را تشخیص دهد. در صورت وجود اسهال خونی یا احتمال وجود عفونت در بدن نوزاد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
3. پاسخ آلرژیک: شیر و شیر خشک، هر دو حاوی پروتئینهای مختلف و موادی هستند که ممکن است باعث ایجاد پاسخ آلرژیک در دستگاه گوارش نوزاد شود. التهاب ناشی از مصرف این مواد ممکن است باعث ظهور خون در مدفوع شود. مادهی مخاطی نیز میتواند بههمراه مدفوع از بدن دفع شود.
4. زخم در سینهی مادر: تغذیه از شیر مادر معمولا باعث التهاب نوک سینهی مادر میشود و خراش و خونریزی ایجاد میکند. نوزاد در چنین شرایطی، ناخواسته این خون را میبلعد و در روند گوارشی، این خون به مدفوع میرسد. پزشک میتواند آزمایش سادهای انجام دهد تا تعیین کند که خون دفع شده برای مادر است یا برای نوزاد!
5. یبوست: چند بار در روز اجابت مزاج داشته باشند یا چندین روز هیچ اجابت مزاجی نداشته باشند. یبوست باعث سفت شدن مدفوع میشود و عبور آن در روده را سخت میکند. سپس، مدفوع در انتهای رودهی بزرگ کشیده میشود و خراش یا پارگی در سطح روده ایجاد میکند و بههمین سبب در مدفوع خون روشنی دیده میشود.
6. خراش مقعدی: مدفوع خشک یا قرار دادن نامناسب تبسنج رکتومی در مقعد میتواند باعث ایجاد خراش در مقعد شود. خون ناشی از این موضوع، کم و قرمز روشن است. این خون بههمراه مدفوع دفع میشود یا به تنهایی در پوشک نوزاد دیده میشود. انقباض در باسن معمولا ممکن است خراش کوچکی در سطح پوستی مقعد ایجاد کند. اصطلاح پزشکی این مشکل، فیشر نام دارد که معمولا طی یک یا دو روز بهبود مییابد.
7. دلایل دیگر: بیماری کولیت، نام تخصصی التهاب رودهی بزرگ است. این مشکل میتواند بهدلیل عفونت (ویروسی یا باکتریایی)، اختلالات مادرزادی متابولیسم و گوارش و کمآبی جدن بدن بروز کند و به ظهور خون در مدفوع منجر شود.