جنین فریز یکی از روش های تقویت قدرت باروری است که بوسیله برداشتن و نگهداری کردن از تخمک انجام می شود و در زمانیکه سن بالاتر می رود از آن استفاده شود.
این راه یکی از جدیدترین روشهای کمک باروری شناخته شده است که متخصصان به آن انجماد تخمک می گویند. این روش به زنان این فرصت را می دهد تا پتانسیل بیشتری برای باروری و داشتن فرزند در مراحل زندگی خود در آینده داشته باشند.
روند فریز جنین ها یک روند حدوداً 3ساعته می باشد. در این روش، جنین ها پس از آب زدائی درون نی های مخصوصی گذاشته شده سپس نی های حاوی جنین درون نیتروژن مایع با درجه حرارت منفی 196 درجه سانتی گراد نگهداری می شوند.
توجه داشته باشید که جنین های با کیفیت خوب، فریز می شوند زیرا فقط این جنین ها هستند که می توانند فرآیند پر استرس فریز را به خوبی تحمل نمایند.
شانس بارداری انتقال جنین های فریز شده، کمتر از شانس بارداری انتقال جنین تازه نمی باشد اما با این حال به تعداد و کیفیت جنین های فریز شده بستگی دارد.
برای انجام لقاح مصنوعی خارج رحمی، به طور مصنوعی و با تجویز قرص های هورمونی به مادر، بدن او را وادار به تخمک گذاری بیش از حد می کنند و در نتیجه به جای اینکه این خانم مانند خانم های دیگر هر ماه تنها یک تخمک داشته باشد، در پایان مصرف داروها گاهی تا ۳۰ عدد تخمک آزاد می کند. این تخمک ها را با اسپرم پدر در محیط آزمایشگاه مجاور و جنین های سالم را انتخاب کرده و به محیط رحم و لوله های آن تزریق میکنند.