حاملگی پوچ در اوایل حاملگی اتفاق می افتد قبل از اینکه زن متوجه شود حامله است. علائم حاملگی مانند تأخیر در قاعدگی و حتی تست بارداری مثبت را نیز ممکن است داشته باشد.چون سطح hCG افزایش پیدا می کند. احتمال دارد درد یا لکه بینی و خونریزی هم داشته باشد. جفت به رشد ادامه می دهد و برای مدت کوتاهی بدون جنین خودش را نگه می دارد.هورمونهای بارداری به بالا رفتن ادامه می دهند که باعث می شود زن همچنان فکر کند که باردار است. ممکن است هیچ نشانه ای (مثل درد یا خونریزی)دیده نشود که نشان بدهد بارداری بطور نرمال پیش نمی رود.علائم بارداری مانند خستگی و حساسیت سینه ها هم ممکن است وجود داشته باشند. اما وقتی رشد جفت متوقف می شود و سطح هورمونی پایین می آید علائم حاملگی هم فروکش می کنند.در این زمان ممکن است گرفتگی عضله جزئی غیر عادی یا لکه بینی و خونریزی کم ایجاد دیده شود.
حاملگی پوچ معمولا تا وقتی که سونو گرافی رحم یا ساک خالی را نشان بدهد تشخیص داده نمی شود.
علت حاملگی پوچ
اگرچه علت این مشکل کاملا مشخص نیست اما باید یک رخداد طبیعی در نظر گرفته شود؛ چرا که بروز این نوع حاملگی علت ۵۰ درصد سقط جنین سه ماهه اول است و معمولا نتیجه مشکلات کروموزومی است. وقتی تخمک توسط اسپرم بارور میشود سلولها شروع به تقسیم میکنند، بخشی به جنین و بخشی به جفت. به طور تخمینی، یک مورد از هزار مورد بارداری، پوچ است. عوامل مختلفی خطر ابتلا به این نوع بارداری را افزایش میدهند که عبارتند از:
سن مادر: بارداری پوچ در زنان بالاتر از ۳۵ سال و کمتر از ۲۰ سال بیشتر است.
داشتن سابقه بارداری پوچ: اگر یک بار دچار بارداری پوچ شوید، به احتمال زیاد مجددا دچار آن خواهید شد. به طور متوسط بارداری پوچ در یک تا دو زن از هر صد زن مجددا دیده میشود.
داشتن بیماریهای مزمن مادر: زنانی که دیابت دارند و از کمبود ید و تیروئید رنج میبرند احتمال بیشتری دارد که دچار این نوع حاملگی گردند.
مشکلات رحم و سرویکس: یکی از علل بروز این حالت مربوط به مشکلات رحم و سرویکس (دهانه رحم) است.
مصرف سیگار و الکل و مواد مخدر: یکی از علل زمینه ساز بروز بارداری پوچ، مصرف مواد مخدر و الکل در زنان است که این امر میتواند منجر به بارداری پوچ شود.
آزمایشات آمینوسنتز و بیوپسی کوریون(CVS): با احتمال پایین میتواند باعث سقط جنین گردد.